tirsdag den 27. oktober 2015

Mine første hækle kreationer

Hej der ude.
 
Elefanten Bodil
Jeg er begyndet at hækle, hvilket jeg har lært ved at kigge på YouTube.com. Jeg har længe gerne ville prøve at lære både at hækle og strække. Men det der med strækning, det tror jeg må blive på et andet tidspunkt. Jeg har få noget tid siden forsøgt at lære at strikke. Min storesøster og min mor forsøgte at lære mig det men uden held.

Tilgengæld syntes jeg selv at jeg er blevet ganske god til det med at hækle.
Mit første hækleprojekt var denne elefant, Bodil. Jeg måtte forsøge et par gange på kroppen inden det lykkedes helt med jeg er ganske tilfreds med resultat. Det blev en dåbs gave til min grankusines datter og hun blev meget glad for den.


Jeg fandt nogle nemme hækleopskrifter på denne blog Garn grammatik og fik stor glæde af den hjælp siden gav mig. Det var også der jeg fandt opskriften på denne firkant.

Grunden til at jeg at hækle selv var enligt fordi jeg skulle finde en dåbs gave til min grandkusinens datter. Nu er det sådan at jeg gå utroligt meget på i at de ting man skal give børn, og os selv, skal være så renen som overhovedet muligt. Derfor irriterede det mig også at jeg havde så store problemer at finde økologisk hæklet legetøj. Jeg mene nå det nu er så moderne med hæklet legetøj til de små, hvorfor så ikke sørge for at det er lavet i noget som skader dem og miljøet mest muligt?

Jeg to derfor udfordringen op og gik ned i byen for at købe økologisk bomuld. Men det er faktisk heller ikke det nemmeste at finde. Og det undre mig. Men jeg fandt en lokal butik i Hillerød hvor jeg kunne købe økologisk bomuld i mange forskellige farven. Næste udfordring var så at finde noget økologisk fyld. Og det er virkeligt en udfordring. Jeg endte derfor med at bruge noget allergitestet bamse fyld.

Jeg undre mig stadig over at de mest gængse børnebutikker ikke gå mere op i økologi, svanemærke eller andre gode mærker som hjælper forbrugerne med at navergever og vælge det mindst stadelige til deres små gulklumber. Jeg er måske blevet skadet en smule, efter at jeg skrev en støre opgave om ftalater og deres påvirkning på mennesker. Men jeg syntes at ved mindste man kan gøre at er tænke på hvad man udsætter ens børn for. Jeg havde med glæde betalt 300-400 kr for en Bodil bamse i butikken hvis den havde været økologis, men det var den ikke. Derfor gik jeg selv i gang, og jeg tror ikke det er sidste gang jeg hækler denne søde elefant.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar